agi.kovacs11 2013.04.06. 21:13

Louis Vuitton táskák

Biztosan ti is megfigyeltétek már, hogy szinte minden tizedik embernél Louis Vuitton replika táskát látni az utcán, plázákban. Rengeteg a hamisítvány, főleg a kínai piacos verziók, de ezeket könnyen kiszúrhatjuk, ha egy kicsit utánajárunk, hogy hogyan is néznek ki valójában ezek a gyönyörű táskák. 

Ha az ember eredeti táskát szeretne, akkor bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis egy eredeti táska több százezer forintba kerül, tehát a kínai piacon megvásárolt 3-4 ezer forintos táska bizotsan nem az.

lv3.jpg

Az eredeti táskák valódi bőrből készülnek, puhák, és a fogójuk a levegőtől és a használattól bebarnul.

Louis Vuitton 1896 óta gyárt monogramos táskákat. A mintát nagyon alaposan megszerkesztve helyezik el a táskán, ezért már ebből hamar rá lehet jönni, ha egy kiegészítő hamis.  Például az egyik leghíresebb modellnél (amelyből a legtöbb hamis is létezik) a Speedy 25 –nél egy sorban csak 3 LV monogram található és ugyanannyira helyezkednek el a jobb és a bal oldaltól.

A varrásra nagon odafigyelnek az LV gyártók, állítólag minden egyed táskánál ugyanannyi öltésnek kell lennie ugyanazon a részen. Ez táska mérettől is függ, az én alma táskámon pl. 8 darab a varrások száma.

Az egyik legjobb ismérv hogy rájöjjünk a táska amit kínálnak nekünk az gagyi. A táskagyár SOHA nem írja rá egy kör vagy négyzet alakú, esetleg ovális bőrtapaszra azt hogy Louis Vuitton. Habár rendelni lehet olyan táskát, amire ráírják egy ilyen tapaszba a monogramunkat, de nem a márka nevet!

Nagyon fontos figyelembe venni a betűtípust a varráson. A LV kifejlesztett sok sok éve egy speciális betűtípus, pont annak érdekében hogy megnehezítsék a hamisítók dolgát! Ennek is van minimum egyetlen ismérve. Az "O" betű egyik hamisítónak sem sikerül tökéletesre, az eredetin egy elég nagy O betű látszik, míg a hamisítványon egy hasonlító "nullára" 0. Ami még lebuktató jel lehet hogy az eredetin viszonylag elég nagy szóközöket hagynak a gyártók, míg a hamisítványoknál ezt figyelmen kívül hagynak.

Eljutottunk az egyik legfontosabb ponthoz. A Louis Vuitton táskák 92 % (kivéve a French Company által gyártott darabokat) tartalmaznak egy kódot, ami által minden táska nyilvántartásba van véve. Lehetőség van arra, hogy a cég zöld számát felhívjuk és bediktáljuk a kódot, ami a táskán szerepel és ők megmondják, hogy milyen típus és milyen színű.
Sajnos manapság már a hamisított táskákba is tesznek kódot. Fontos ezért tudni, hogy a kód soha nincs a táska belső zsebébe elhelyezve.  A kód úgy néz ki, hogy elöl két betű és aztán négy szám. Ez egy  remek ellenőrzési lehetőség.

Ezeket az ellenőrzési pontokat egy másik blogban láttam, ez alapján vizsgáltam meg a sajátomat is, hogy eredeti e, és igen, az! Én egy outletben akadtam rá, valószínű egy hozzá nem értő külföldi tette ki, hogy hozzák el egy másik országba. A táska szinte alig volt használt, gyönyörű állapotban volt amikor megvettem és persze most is, kincsként őrzöm! :) 

Tehát a tanulság: soha nem érdemes kínai piacos másolatot venni, mert egy hónap alatt tönkre megy, és égő is, mert a kicsit is hozzáértő szemek azonnal kiszúrják, hogy hamisítvány.

 

Az én eredeti Louis Vuitton Cherry Blossom Alma Bag-em:

cherry.png

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendfashionblog.blog.hu/api/trackback/id/tr625204533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaszy G 2013.04.07. 12:58:39

Ez csak egy táska, mit számít, hogy hamis, vagy eredeti-e? Funkciója ugyanaz... :D

agi.kovacs11 2013.04.07. 18:56:26

Végül is igen, de nem mindegy, hogy két hónapig bírj, vagy évekig! :)

gash 2013.04.07. 20:31:56

Én például azt hallottam, amelyiken cseresznye van, az biztosan hamisítvány...

agi.kovacs11 2013.04.07. 21:17:15

Hát akkor rosszul hallottad, mert a Louis Vuittonnak van egy Cherry Blossom kollekciója, amiben a táskákon cseresznye vagy rózsaszín virágok vannak. Olvass utána!

gash 2013.04.07. 22:26:16

Nem-nem, a rózsaszín virágos csak az eredeti, az összes cseresznyés hamisítvány, nekem ezt maga Antoine Arnault mondta!

agi.kovacs11 2013.04.08. 10:20:20

Hát ez elég érdekes, mert bevizsgáltattam az Andrássy úti üzletben, és eredeti a táska. Cseresznyés kollekció is volt, csak elég ritka darabok. De nem nyitok erről vitát, ha nem tetszik a bejegyzésem, vagy ha kötekedni akarsz, akkor keress más blogot, ennek nem itt van a helye!!
köszönöm
süti beállítások módosítása